Organ Bağışı Haftası Dolayısıyla Stand Kuruldu.
19 Kasım 2019

Organ Bağışı Haftası dolayısıyla hastanemizde stand kuruldu. Organ bağışı haftası etkinlikler dolayısıyla ülke genelinde etkinlikler düzenlenmektedir. Hastanemiz Organ Bağışı Birimi tarafından ise stand kurularak hasta ve hasta yakınlarına bilgi verildi. Vatandaşlarımızın yanı sıra Hastane personelimizde organ bağışında bulunarak, nakil bekleyen hastalara umut oldular.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN HASTANIN YAKINLARI ONAY VEREBİLİR

Akli dengesi yerinde, 18 yaşını doldurmuş herkes organ bağışında bulunabilir. Organ Bağış Kartınız varsa bu sizin vasiyetiniz sayıldığı için yakınlarınız bu konuda daha rahat karar verebilir. Sadece yoğun bakımda makineye bağlı iken beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden, organ nakli uzman hekimleri tarafından uygun şartlarda alınan organ ve dokuların nakli sağlanır. Organ ve doku bağışının artırılması için kamuoyundaki bilgi eksikliğinin giderilmesi ve konunun öneminin sürekli gündemde tutulması, binlerce kişinin sağlığına kavuşması için çok büyük önem taşıyor.

• organ (1).JPG
  • organ (10).JPG